Workshop

Workshop zelf likeur, kruidenbitter of jenever maken

De workshop bestaat uit een rondleiding, een proeverij en het maken van een eigen distillaat. Tijdens de rondleiding door de distilleerderij krijgt u uitleg over de verschillende grondstoffen en een uniek inzicht in het proces van distilleren en extraheren.

Vervolgens krijgt u de mogelijkheid om de verschillende groente-, fruit- en graandistillaten uit de Keuris collectie te proeven, rechtstreeks uit het vat. Daarnaast stellen wij uw reuk- en smaakvermogen op de proef met een korte quiz waarbij u verschillende kruiden- en specerij-extracten leert herkennen.

Tenslotte krijgt u de mogelijkheid om zelf een likeur, kruidenbitter of jenever samen te stellen. U heeft hierbij ruime keuze uit verschillende distillaten en extracten waarmee u oneindig kunt combineren. Het resultaat is een uniek eigen distillaat dat u dan krijgt!

Details

Wat kost een workshop likeur, kruidenbitter of jenever maken?

Prijs: €43,50 euro per persoon
Locatie: Distilleerderij Keuris te Woerden
Tijdsduur: ongeveer 3 uur
Aantal personen: 4 tot 6
Leeftijd: 18+
Workshopbegeleiding: John Keuris, distillateur en bier-likeurkeurmeester, Wijnbrevet SDEN niveau 3
Aanmelden: via de mail of het contactformulier
Betaling: Na uw aanmelding ontvangt u binnen enkele dagen de factuur. Na betaling is uw aanmelding definitief.

Workshop zelf distilleren

Wilt u zelf leren distilleren en zelf uw eigen drank maken?

Een workshop om van uw eigen basisgrondstof een likeur of distillaat te willen maken duurt een aantal dagen. Afhankelijk van de grondstof kunt u dat bij ons in vaten laten vergisten. Daarna kunt u bijvoorbeeld de vergiste appelsap (appelcider) of stookwijn distilleren in de zelf ontworpen distilleerketel van Distilleerderij Keuris. Deze uitgebreide workshop distilleren kan vanaf 4 personen. Nadere uitleg over de theorie en praktijk van het vergisten van basisgrondstoffen en van het fijn distilleren behoort tot de mogelijkheden. Graag bespreken en reserveren via het contactformulier.