Whisky

  • Jaar: 2023
  • Volume: 500 mL
  • Alcohol: 43%
  • Prijs: €43,50

Algemeen: Een ongefilterde Single Malt Whisky uit het Groene Hart van Nederland. Deze whisky is gedistilleerd van 100% mout en langdurig gelagerd op Frans en Hongaars eiken.

Kleur: De single malt whisky ontwikkelt zich tijdens de rijping op eikenhout, waardoor het uiteindelijk een prachtig bruine kleur heeft.

Geur: De basis van de geur ligt bij uitgebalanceerd samenstelling van Hollandse moutsoorten. Het graanaccent ondersteunt de diepere aroma’s van karamel en vanille.

Smaak: De whisky heeft een evenwichtige en toegankelijke smaak. Deze wordt gekarakteriseerd door een mooie frisheid en een diepe smaakbeleving door de hout -en sherry tonen die elkaar bijzonder versterken zonder te nadrukkelijk aanwezig te zijn.
De lichte fruittonen en de subtiele rooksmaak afkomstig van de kort gerookte mout met eiken en red ceder hout worden herkend in de rijke smaak van deze whisky

Afdronk: De afdronk is lichtzoet en zacht van smaak. De houttonen blijven mooi na in de mond, wat zorgt voor een smaakbeleving en een fraaie afgeronde afdronk waarvan u nog heerlijk lang kunt nagenieten.


De Keuris Whisky wordt momenteel verkocht. Onlangs is in het vierde kwartaal van 2023 een gelimiteerde batch whisky gebotteld. Heeft u interesse? Wees er dan snel bij! Hier kunt u meer informatie vinden over de verkoop.


Terug naar het overzicht.