Whisky

Whisky

  • Volume: 500 mL
  • Alcohol: 43%
  • Prijs: €39,50

Algemeen: Een ongefilterde single malt whisky uit het Groene Hart van Nederland. Deze whisky is gedistilleerd van 100% mout en is langdurig gelagerd op Frans en Hongaars eiken. Lagering van verschillende vaten, het oudste distillaat is ruim 5 jaar oud.

Kleur: De single malt whisky ontwikkelt zich tijdens de rijping op eikenhout, waardoor het uiteindelijk een prachtig lichtbruine karamelachtige kleur krijgt.

Geur: De basis van de geur ligt bij de uitgebalanceerde samenstelling van Hollandse moutsoorten. Het graanaccent ondersteunt de diepere aroma’s van karamel en vanille. Daarnaast is ook de zachte geur van vers fruit en bloemen waarneembaar.

Smaak: De whisky heeft een evenwichtige en toegankelijke smaak. Deze wordt gekarakteriseerd door een mooie frisheid en een diepe smaakbeleving door de houttonen die elkaar op bijzonder wijze versterken.

Afdronk: De afdronk is lichtzoet en zacht van smaak. De houttonen blijven mooi na in de mond, wat zorgt voor een subtiele smaakbeleving en een fraaie afgeronde afdronk waarvan u nog heerlijk lang kunt nagenieten.


Terug naar het overzicht.