Ons verhaal

Distilleerderij Keuris is een ambachtelijk familiebedrijf dat met behulp van streekproducten alcoholische dranken vervaardigt. Wij zijn gevestigd op een oer-Hollands boerenerf in Woerden, midden in het Groene Hart. Met passie en deskundigheid op het gebied van fermentatie, distillatie en houtrijping maken wij unieke en kwalitatief hoogstaande distillaten van fruit en graan.

Na jarenlange voorbereiding is Distilleerderij Keuris sinds 2011 officieel gevestigd in Woerden. In dat jaar brachten wij de eerste producten op de markt, namelijk een Eau de vie van appels en Walvados, een Woerdense Calvados. Vervolgens is ons assortiment sterk uitgebreid met een variëteit aan fruitdistillaten, evenals appelcider en een non-alcoholische appelazijn. Zie ook onze digitale folder.

Na jaren van productontwikkeling werd in 2015 onze eerste whisky gebotteld. Recentelijk is er veel aandacht besteed aan Hollandse graanproducten en als gevolg werden ook korenwijn en jenever toegevoegd aan het assortiment. Al onze distillaten zijn minstens tweemaal gedistilleerd en wij garanderen u de hoogste zuiverheid en kwaliteit voor al onze producten.

Sociaal ondernemen

Bij de ontwikkeling van onze producten is veel kennis en ervaring gedeeld. Zo hebben wij voordeel gedaan van de kennis van fruittelers bij de selectie van fruitsoorten. Bij het ontwerpen van de distilleerketel hebben wij advies opgedaan bij verschillende distillateurs uit heel Nederland. En bij het kiezen van houten vaten voor de rijping zijn we op rondreis geweest in Hongarije, een land met een rijke traditie in wijn en fruitlikeur.

Distilleerderij Keuris is een sociale onderneming die zich kenmerkt door de volgende samenwerkingen:

  • Voor onze grondstoffen werken wij samen met lokale fruittelers om fruit tot een biologisch en kwalitatief hoogwaardig streekproduct te vervaardigen.
  • Voor het verwerken van fruit werken wij samen met de gemeente om mensen met bijzondere aanleg werkgelegenheid te bieden.
  • Voor de verkoop van onze producten werken wij samen met de Slow Food beweging om een bijdrage te leveren aan de streekmarkten in het Groene Hart.

Maak kennis met Keuris

Distilleerderij Keuris laat u graag kennis maken met de oorspronkelijke smaak en geur van fruit- en graandistillaten. Momenteel werken wij hard om aan alle vraag te voldoen en worden onze producten verkocht op de volgende verkooppunten:

  • ’t Bierhuys, in het stadscentrum van Woerden
  • Una Más, winkelcentrum Snel & Polanen
  • Verschillende streekmarkten

Zelf distilleren?

Sinds kort bieden wij particulieren de mogelijkheid hun eigen fruit en recept aan te leveren om bij Distilleerderij Keuris te laten verwerken tot uw eigen product. Voor meer informatie kunt u contact op nemen via het contactformulier.