Distillateur John Keuris

De producten van Distilleerderij Keuris komen voort uit jarenlange ervaring op het gebied van bierbrouwen en distilleren. Dat ziet u niet alleen terug in de verscheidenheid aan producten, maar uiteraard ook in de kwaliteit.

John behaalde zijn horeca-diploma in 1980 met een visie op bier brouwen. Na een periode van verkenning begon John in 1988 zelf met het brouwen van bier en nam al snel daarna deel aan wedstrijden. In 1995 meldde hij zich aan voor het lidmaatschap bij de biervereniging ’t Wort Wat. In 2001 heeft hij zijn kennis en ervaring ingezet als bierkeurmeester binnen de Bier Keurmeesters Gilde (BKG). Enige tijd later begon John naast het brouwen en keuren met distilleren. Net zoals met het bier brouwen begon dat in 2006 in het klein om de methodiek tot in detail te vatten. In 2010 behaalde John zijn plek als likeurkeurmeester bij de Federatie van Amateur Wijnmakers- en Bierbrouwersgilden (FAWBG). In 2016 werd gestart met het ontwerpen en het in eigen beheer vervaardigen van een nieuwe grotere distilleerketel. Tot slot werd ook het wijn, gedistilleerd en bierbrevet SDEN op niveau 3 behaald. Dit leidde in 2021 tot het Slijtervakdiploma van de Koninklijke SlijtersUnie.